Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Ukrayna Oturum Belgesi

Hashtag

Profile image

Hasan

Odessa Oblastı

Ukrayna çalışma izni ve oturum.

Ukrayna çalışma izni ve oturum.

Değerli vatandaşımız; Ekim 2022 itibariyle Ukrayna çalışma izni ve oturum belgesi başvuru işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır.

Bu değişiklikler;

- müdür veya çalışanlara İki yıllık çalışma izni alabilme imkanı sağlanmıştır.

- Vekaletname olmaksızın işçi statüsünde başvuruda bulunan kişilere verilen 1 yıllık hak iki yıla çıkarılmıştır.

- Daha önceki başvurularda harç ücretleri sonradan yaptırılabilirken şimdi önceden belirlenmiş istihdam dairesinin resmî hesabına önden yatırma şartı öngörülmüştür. ( Bu mevzuat ve kurallar iş istihdam daire Başkanlığını yoğun iş baskısından koruma ve fikir değiştirerek başvurusu onaylanmış ve hazır belgelerin taraflarca teslim alınmamasına karşın önlem niteliğindedir.)

2022 yılı Ukrayna daki savaş bizleri gerçekten çok üzmüştür. Ümit ediyoruz ki biran evvel Barış sağlanır.

Ukrayna Devleti , savaş sebebiyle ülkeye ilk defa gelen yabancı ülkelerin vatandaşlarının bazı süzgeç denetimlerinden geçirerek tedbir niteliğinde uygulamalar yaparak bazı mülakatlara tabi tutmaktadır.

Ukrayna’ya giriş yapmak isteyen vatandaşların gerekli ülke mevzuatlarına uygun evrakları hazırlayıp gelmeleri ve seyahat sebeplerini doğrulayıcı belgelerle tanımlanması doğrultusunda ülkeye giriş izinleri verilmesi ön görülüyor. Aksi taktirde ülkeye giriş yapamama gibi geri gönderebilir.

Vatandaşlarımızın , Ukrayna’da Türkçe konuşan Avukatlar aracılığıyla veya Türk temsilciliklerinden gerekli bilgileri almadan Seyahat etmemelerini öneririz.

Ukrayna’da resmî olarak danışmanlık hizmeti almak ve doğru adımlarda seyahatınızı gerçekleştirmek amacıyla başvuru yapabilirsiniz.

www.hasandikenli.com

+380939543232

. Towntalk
remove_red_eye127

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur