Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

SPONSORLUK YOLUYLA GREEN CARD ALIMI !!!

Hashtag

Ben Avukat Dorukhan Oğuz. Son günlerde çok fazla soru aldığımız konulardan biri olan, iş yerlerinin kişiye sponsor olmasıyla alınan green card hakkında sizlere bilgilendirme yapmak istiyorum.

EB3 vizesi, diğer adıyla istihdam bazlı Green Card, bir ABD şirketinin Green Card için yabancı bir işçiye sponsor olmasına fırsat sunmaktadır. EB3 vizesi aracılığıyla, profesyoneller yani üniversite mezunu olup mezun oldukları bölümle ilgili bir alanda çalışanlar, 2 yıllık iş deneyimine sahip olup tecrübe sahibi oldukları işte çalışan vasıflı işçiler, ve vasıfsız işçi diye adlandırılan herhangi bir nitelik ve tecrübe gerektirmeyen bir işte çalışacak kişiler, bir ABD şirketinden tam zamanlı bir iş teklifi ile Green Card alabilirler. EB3 işlemlerinin tamamlanması yaklaşık 1 ila 3 yıl sürebilmektedir.

EB3 Vize Süreci

1. PERM İşçilik Belgesi (Yaklaşık 10 Aylık Toplam İşlem Süresi)

İşverenin EB3 vizesi kapsamında yabancı bir işçiye sponsor olabilmesi için onaylanmış bir çalışma sertifikası alması gerekmektedir. Bu aşama birden fazla adım içerir. İlk olarak, ABD'li işveren, yabancı uyrukluya sunulan kalıcı pozisyonun görevlerini ve asgari gerekliliklerini tanımlamalıdır. Ardından, işveren Çalışma Bakanlığı'na bir “hakim ücret belirleme” (PWD) talebi sunmalıdır. Çalışma Bakanlığı da sponsor işverenin yabancı uyrukluya ödemesi gereken asgari ücreti belirli iş gereksinimlerine ve istihdam konumuna göre belirler. Daha sonra ABD’li işveren yabancı bir işçiye sponsor olmadan önce, çalışılacak yerde nitelikli Amerikalı işçi bulunamadığını ispatlamalıdır. “İşe alım aşaması” olarak adlandırılan bu süreçte işveren reklam vererek belirli adımları gerçekleştirmelidir. Bu aşamada, PERM süreci 180 günden eski reklamları dikkate almadığından zamanlama çok önemlidir. Son işe alım çabası bittikten sonra, işverenin sürece devam edebilmesi için gereken 30 günlük bir bekleme süresi vardır. Bu, işverenin reklamı yapılan pozisyon için başvuruları değerlendirmesi içindir. 30 günlük bekleme süresi sona erdikten sonra işveren, PERM sürecinin bir sonraki ve son adımı olan Form 9089’a geçebilir. Form 9089, Çalışma Bakanlığı’na sunulan pozisyon (örneğin, işyeri konumu, görevler, gereksinimler, geçerli ücret vb.), işverenin işe alım süreci ve yabancı işçi hakkında bilgi sağlar. Çalışma Bakanlığı’nın PERM başvurusunu karara bağlaması bir kaç ay sürebilir. PERM onaylandıktan sonra, işveren, bir sonraki adıma yani I-140 başvurusunun ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) dosyalanmasına geçebilir.

2. Form I-140 Göçmen Başvurusu (6 ila 9 Ay Standart İşlem Süresi, 15 Günlük Hızlandırılmış İşlem Mevcuttur)

PERM çalışma sertifikası Çalışma Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra, işveren yabancı nitelikli işçinin Amerika’da sürekli çalışma ve oturum izni almasını sağlayan Form I-140’ı USCIS'e sunar. I-140 formu doldurulduktan sonra, USCIS'ten yanıt almak genellikle 6-9 ay sürer. ABD'li işveren ayrıca, 15 gün içinde yanıt almak üzere özel işlem için ek $1.440 ödemeyi seçebilir. USCIS'in başvuruyla ilgili herhangi bir talebi olursa, bir Kanıt Talebi (RFE) isteyebilirler. Bu da işlem süresini yavaşlatabilir.

3. Öncelik Tarihinizin Güncel Olmasını Bekleyin

Form I-140 göçmen dilekçenizi gönderdiğinizde, ayrıca bir öncelik tarihi alacaksınız. Öncelik tarihiniz, göçmen vizesi görüşmenizi ne zaman planlayabileceğinizi veya statü değişikliği için ne zaman başvurabileceğinizi belirtir. Bazı ülkeler için bekleme süresi yoktur ve hemen bir vize görüşmesi planlayabilirsiniz.

4. Konsolosluk İşlemleri veya Statü Değişikliği (Yaklaşık 9 Ay)

Form I-140 onaylandıktan ve öncelik tarihiniz güncel olduğunda, bir sonraki adım yabancı işçinin göçmen vizesi başvurusunda bulunması veya statü değişikliği başvurusunda bulunmasıdır.

Göçmen Vizesi için Başvuru

Amerika dışındaysanız, bir göçmen vizesine başvurmanız gerekir. Bu, bir DS-260 Formu doldurularak yapılır. DS-260'ı doldurduktan birkaç ay sonra, kendi ülkenizin konsolosluğunda veya büyükelçiliğinde bir vize görüşmesine katılmanız istenecektir. Mülakatın başarıyla tamamlanmasının ardından göçmen vizenizi pasaportunuzla teslim alırsınız.

Statü Değişikliği için Başvuru

Amerika’da yasal olarak geçerli bir göçmen olmayan statüsünde bulunuyorsanız, statü değişikliği için başvuruda bulunma hakkınız olabilir. Bir statü değişikliği, Amerika’dayken göçmen olmayan bir statüden daimi ikamet statüsüne geçme sürecidir. Statü değişikliği başvurusunda bulunmak için yabancı işçi USCIS'e Form I-485’i ibraz etmelidir. Statü ayarlama sürecinin tamamlanması yaklaşık 9 ay sürer. Statü değişikliğinin bir yararı, çalışma izninin ve ön şartlı tahliyenin (seyahat izni) genellikle 6 ay içinde gelmesidir.

Eşzamanlı Dosyalama

Statü değişikliğinin faydalarından biri, rüçhan tarihiniz güncelse, I-485 formunuzu (statü değişikliği) Form I-140'ınızla (göçmen dilekçesi) aynı anda sunabilmenizdir. Bunu yapmak, genel EB3 işlem süresinde size zaman kazandırabilir.

EB3 vizesi, Amerika’da kalıcı oturma izni almayı umut eden profesyoneller, vasıflı işçiler ve vasıfsız işçiler için mükemmel bir seçenektir.

EB3 işlem süresi veya genel olarak EB3 vizesi hakkında herhangi bir sorunuz varsa <a href='mailto:[email protected]'>[email protected]</a> adresine e-mail gönderebilirsiniz. OguzLaw ekibi olarak yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

. Towntalk
remove_red_eye1816

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur