Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

VAMPİRLERİ İLE ÜNLÜ HIGHGATE MEZARLIĞI | LONDRA GEZİ REHBERİ

Hashtag

Bir zamanlar zenginler arasında moda olan Highgate Mezarlığı, 1970lerde ayinlere, vudu törenlerine, vampirlere ev sahipliği yaptı. Tehlikeli ve korkutucu bir yer olarak anılan mezarlık, Dracula filmine de ilham kaynağı olmuştur. Bazı vampir filmlerinde set olarak kullanıldığı söylenen mezarlığı gezdiğinizde kendinizi bir vampir filminde hissedeceksiniz.

Tarihi, doğal yapısı ile ünlü olan bu Victorian Dönemi mezarlığa gotik bir hava hakimdir. Çökmüş mezarlar, otlarla bürünmüş heykeller bu gotik havayı destekler. Mezarlık gezmeyi her zaman sevmişimdir, tarihi bir mezarlığı gezmekse paha biçilemez. Her patikada bambaşka bir hikâye ile karşılaşmak mümkün. Bu mezarlığı bu kadar ünlü yapan bir diğer etken de burada mezarı bulunan ünlü insanlar. Karl Marx, George Eliot, Malcolm McLaren, Bruce Reynolds, Anna Mahler, Patrick Caulfield, John Atcheler, Michael Faraday, Charles Cruft, Mary Emden, David Hughes, Thomas sayers, James Selby, Eliza Vaughan, George Wombwell… Yazar, filozof, aktivist, soyguncu, hayvan terbiyecisi, oyuncu, şarkıcı, otobüs şoförü, halk ozanı, sporcu, bilim insanı, gazeteci ve daha kimler kimler. Kozmopolit bir şehir olan Londra gibi bu mezarlık da dünyanın pek çok bölgesinden, farklı kültürlerden ve mesleklerden pek çok insana ev sahipliği yapıyor.

Videoda ancak çok küçük bir azınlığın mezarını gösterebildim, maksat o havayı size yansıtabilmekti. Umarım keyifle seyreder, farklı dünyalara yelken açarsınız. Sizler için iki haftada bir pazar sabahları yayınladığım videolarımdan haberdar olmak için bildirimlerinizi açın lütfen.

Selamlar sevgiler.

. Towntalk
remove_red_eye167

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur