Hashtag
Can Harmanşah, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor ve 'Canntravel' isimli gezi ve organizasyon şirketini kapatıp çiçeği burnunda bir tır şoförü olmuş. Şirketini neden kapattı? Neden tır şoförü oldu? Aylık kazancı ne kadar? Amerika'da tır şoförlüğünü tavsiye eder mi? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde...
Can Harmanşah 2014 senesinde Eskişehir'de öğrenciyken Amerika'ya gelme hayalleri kurmaya başladığını anlatıyor. Bu sebeple para biriktirmek niyetiyle bir çiğköftecide geceleri çalışmak üzere iş bulmuş. Motorsiklet ile evlere servis yapacağı bu işte, ilk haftalığını alacağı gün işvereni Can'a motoru iyi kullanamadığını söyleyip hem işten çıkarmış hem de haftalığının üstüne yatmış. Üstüne üstlük bir de "Sen değil motorsiklet, bisiklet bile kullanamazsın!" diyerek küçümsemiş. Oysa Can, şu Amerika Birleşik Devletleri'nde 'tır' kullanıyor!
Can bir şekilde Amerika'ya birkaç sefer Work&Travel aracılığıyla gelmiş. Daha sonra kalıcı olarak buraya yerleşmiş. Amerika'da önce yüksek lisans yapan ve masa başı bir işte çalışan Can mutsuz hissettiğini belirtiyor. Bu sebeple işten çıkmış ve daha iyi kazandıran ve gezmesini sağlayan tır şoförlüğüne başlamış. ABD'de 40 gündür tır şoförü olarak çalışan Can, ilk maaşını alıyor.
Tır şoförlüğü yapmayı düşünenlere öncelikle günlerce süren uzun yolculuklardan ötürü pek de
düzenli bir ev hayatı süremeyeceklerini hatırlatıyor. "Tır şoförlerinin evi genellikle tırlarıdır." diyor.
İlk maaş çekini almak üzere patronunun yanına giden Can'a patronu detaylı bir şekilde kaç mil
yaptığının, nerelere gittiğinin ve ne kadar alacağının dökümünü çıkartıyor. Can bu 40 gün zarfında 31 bin 619 mil yapmış. Bütün hesap kitaptan sonra 40 günlük alacağı 20 bin 418 Dolar.
Patronuyla da, ABD'de tır şoförü olarak bir aylık kazanacağı paranın 100 bin TL edip etmeyeceği konusunda bahse giren Can, o günkü Dolar kuruyla 40 günlük kazancını çarptığında iddiayı kazandığını görüyor. Çünkü 172 bin 943 TL ediyor. Söz verdiği üzere patronu kendisi için bir koç keseceğini belirtiyor.
Çekini alan Can bankaya gidip çekini tahsil ediyor. Amerika'da araçtan inmeden hizmet veren banka sistemleri var. Çekini oradaki kutunun içine koydu. Oradaki monitörden görüntülü olarak banka personeli ile görüştü. Ne istediğini söyledi. Düğmeye basarak çekini gönderdi. Müthiş bir sistem.
Kaynak: abdpost
Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.
Hesap oluştur