Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE COVID AŞISI OLAN TÜRK DOKTORDAN ÇARPICI SÖZLER !!

Hashtag

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ertan Erel, İngiltere'de birkaç gün önce yaptırdığı Kovid-19 aşısının ardından gelişen yan etkileri anlattı. Erel, salgının bitiş tarihiyle ilgili olarak da oldukça çarpıcı bir açıklamada bulundu.

İngiltere'de 3 gün önce Pfizer-BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısını olan İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'nde (NHS), Kuzey Staffordshire Üniversitesi'nde çalışan Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ertan Erel, aşının etkilerini Demirören Haber Ajansı'na (DHA) anlattı.

Erel, aşının yan etkilerini, "Çok hafif baş ağrısı, aşı yerinde 2 gün süren ağrı ve hafif burun tıkanıklığı gibi yan etkilerini gördüm" şeklinde açıkladı.

"HAFİF BAŞ AĞRISI VE BURUN TIKANIKLIĞI YAŞADIM"

"Aşının insan vücudunda bir yan etkisi var mı?’ sorusuna yanıt veren Dr. Ertan Erel, “Aşıların da viral enfeksiyonun çok hafif bulgularını kısa süreli oluşturmasını bekleriz. Toplumda bazı kişiler aşıların yan etkisi olabileceğinden dolayı aşı almamak istemektedir. Normalde aşılar uzun yıllarda üretildiği için ne gibi yan etkileri olabileceği daha ayrıntılı bilinmektedir. Kovid-19 aşıları hızlı üretildiği için yan etkileri tam olarak hesaplanamamıştır. Ciddi yan etkiler nadir görülmektedir, binde veya milyonda bir böyle bir etki olsa bile aşının koruyuculuğu en azından yüzde 20'nin üzerindedir ve aşı olmak her bakımdan daha avantajlıdır. Ben Biontech aşısını 3 gün önce oldum ve çok hafif baş ağrısı, aşı yerinde 2 gün süren ağrı ve hafif burun tıkanıklığı gibi yan etkilerini gördüm" ifadelerini kullandı.

OXFORD-ASTRAZENECA AŞISI HER HAFTA 2 MİLYON DOZ ÜRETİLECEK

İngiltere'de aşı planlamasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Dr. Ertan Erel, Biontech/Pfizer aşısının İngiltere'de 1 milyon kişiye uygulandığını açıkladı.

Erel, bu hafta uygulanmaya başlanan Oxford-AstraZeneca aşısının, ilk etapta 530 bin adet dağıtıldığını ifade ederek, "Oxford-AstraZeneca aşısı ocak ayının ikinci haftasından sonra her hafta 2 milyon doz üretilecek. Aşılar daha yaygın olması için 700 merkez ve ilave hastanelerde yapılacak, aşı uygulayacak yeterince sağlık personeli mevcut” dedi.

ENFEKSİYON HAZİRAN AYINDA BİTEBİLİR

“Aşının koruyuculuk süresi net olmamakla birlikte 6 ay olması beklenir. Bu virüsün mutasyon hızına bağlı olarak kısalabilir” diyen Erel, kovid-19 virüsünün bitiş tarihine de dikkat çekti.

Dr. Erel, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Sürü bağışıklığı mantığı ile toplumun en az yüzde 60'ının enfeksiyon geçirmiş veya aşılanmış olması gerekir. O zaman bulaş çok azalır ve kısa sürede biter. Şu anda yüzde 15-20 virüs bulaşımı gerçekleşti. Semptomsuz vakalar da buna dahildir. Bu mutasyon ve yayılma hızı ve aynı familyanın geçmiş salgınlarına bakıldığında (SARS 2002, MERS 2012) Haziran-Eylül 2021’de bu enfeksiyonun biteceği söylenebilir".

. Towntalk
remove_red_eye1863

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur