Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA UZAKTAN EĞİTİMDE SINIFTA KALDI !!

Hashtag

Fransa ve diğer AB ülkeleri uzaktan eğitimde sınıfta kaldı!

Yeni tip koronavirüs salgınının Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından durumu ciddiye almayan Avrupa, ekonomik ve sağlık alanlarının yanı sıra eğitimde de gerekli hazırlığı yapmayarak uzaktan eğitim konusunda yetersiz kaldı.

Avrupa’da birçok ülke, COVID-19’la mücadele bağlamında kabul ettiği tecrit politikaları sonucu okulları tatil ederek uzaktan eğitime geçti. İsveç ve İzlanda gibi ülkeler sosyal mesafe kurallarını muhafaza ederek okulları açık tutma kararını korusa da kıta genelindeki okulların çoğu 16 Mart’ta kapatıldı.

Ulusal müfredatları birbirinden oldukça farklı olan Avrupa ülkeleri, beklenmedik bir anda ve biraz da panik haliyle uzaktan eğitime yönelmek zorunda kaldı.

Çin’den sonra ve ABD’den önce COVID-19’un merkez üssü haline gelen Avrupa’da salgın, sağlık sistemini olduğu gibi eğitim sistemini de ciddi zora soktu. Avrupa’da milyonlarca öğrenciyi etkileyen bu durumun özellikle devlet okullarında etkisini daha ağır hissettirdiği görülüyor.

Fransa’da eğitim sınıfta kaldı

Fransa’da 16 Mart itibarıyla üniversiteler dahil tüm okulların kapatılmasıyla uzaktan eğitim uygulamaya konuldu. Ancak ilk vakaların görülmesinden ve can kayıplarının yaşanmasından uzun bir süre sonra okulların kapatılmasına karşın, hükümet uzaktan eğitim konusunda herhangi bir hazırlık yapmadı.

Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere derslerini sürdürebilmeleri için uzaktan eğitimi sağlayacak kapsamlı dijital programlar temin edemedi.

Bakanlık “Sınıfım evde” uygulaması geliştirse de araştırmalar öğretmenlerin sadece 4’te 1’inin bu uygulamayı kullandığını ortaya koydu.

Fransız basınında yer alan haberlerde, ülkedeki 800 bin öğretmenin kendi imkanlarıyla ve şartlarıyla öğrencilerin eğitiminin devam etmesini sağlamaya çalıştığı vurgulandı. Çok sayıda öğretmenin WhatsApp ve Teams gibi uygulamalar üzerinden görüntülü görüşerek veya “Zoom” gibi programlar kullanarak öğrencileriyle ders yaptığı kaydedildi.

Haberlerde ifadelerine yer verilen veliler, bu dönemde çocuklarının öğretmenleriyle irtibat kuramadıklarına dikkati çekti.

Veliler öğrencilerin öğretmenlerin elektronik ortamda gönderdiği ödevler üzerinden eğitimi sürdürdüğünü söyledi.

Öğrencilerin ayın zamanda eğitim eksikliğini telafi etmek için ücretsiz dersler veren internet sitelerine başvurduğu öğrenildi.

Almanya’da eğitim politikalarından eyaletler sorumlu

Almanya’da her eyalet eğitim politikasını kendisi belirlediği için COVID-19 döneminde farklı uygulamaların ortaya çıktığı görülüyor.

Federal hükümetin eğitim alanında kısıtlı yetkisi olduğundan Başbakan Angela Merkel, COVID-19 döneminde eyaletler arasında koordinasyon sağlanması ve farklıklar olmaması için eyalet başbakanlarıyla düzenlenen toplantılarda uzlaşı sağlamak için çaba sarf etti.

En son düzenlenen koordinasyon toplantısında, Almanya’da okulların 4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak açılması kararı verildi. Ancak bazı eyaletler okulları kısmen önceden açma kararı aldı. 4 Mayıs’a kadar lise bitirme sınavı olarak bilinen “Abitur” sınavlarının ise tüm eyaletlerde yapılabilmesi kararı alındı.

Diğer taraftan, evde kalmak zorunda kalan öğrencilere uzaktan eğitimin nasıl sağlanacağı konusunda her eyalete ve okula göre farklılıklar bulunuyor.

Berlin’de öğretmenlerin çoğu elektronik postayla öğrencilere haftalık veya birkaç gün için ödev gönderiyor. Öğrenciler de yaptıkları ödevleri elektronik posta yoluyla öğretmenlere iletiyor. Öğrenciler ayrıca gönüllü olarak bilgisayarlara yükledikleri uygulamalarla müfredatta bulunan konuları çalışabiliyor.

Bremen eyaletinde ise COVID-19 döneminde öğretmenler, çocuklara nasıl eğitim vereceğine kendileri karar veriyor. Bremen Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin video konferans yoluyla öğrencilerine eğitim verebileceğini veya öğrenciler için internet üzerinden oluşturulan sayfalara ödevleri yükleyebileceğini açıkladı.

Aşağı Saksonya eyaletinde ise okullar açılana kadar öğrencilere “evde öğrenme” zorunluluğu getirildi. Buna göre, öğretmenler ödevler ve içerikler hazırlıyor ve bunları öğrencilere internet üzerinden gönderiyor.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti Eğitim Bakanlığı, okullara öğrencilerin evlerinde çözebilecekleri ödevleri hazırlamaları ve bunları öğrencilere ulaştırılması talimatını verdi.

Diğer birçok eyalette de benzer uygulamalar bulunurken, özel okullar da genellikle video konferans uygulamalarıyla derslere devam ediyor.

Alman üniversiteleri ise dijital eğitime hazırlanıyor. Hazırlanan videoların öğrencilere istedikleri zaman izleme imkanı tanırken, bazı derslerin internet üzerinden canlı yayımlanacağı belirtildi.

Belçika devlet okulları yeni konu işlemiyor

Avrupa Birliği’nin (AB) başkenti olarak anılan Belçika’da özellikle devlet okulları COVID-19 karşısında ortak bir uzaktan eğitim sistemi faaliyete geçiremedi.

Okulların 13 Mart’ta tatil edilmesinin ardından öğrencilerle “interaktif” bir eğitim sistemi oluşturamayan Belçika’da ilk, orta ve yükseköğretimde öğretmenler öğrencilere ödevlerini elektronik posta yoluyla göndermeye başladı.

Yeni konulara girilmeyen ödevlerde bir önceki dönemin özeti geçilirken, öğrencilerin arkadaşları ya da öğretmenleriyle sanal ortamda irtibat kurması ya da konu anlatımı için herhangi bir platform oluşturmak için hükümet nezdinde bir girişimde bulunulmadı.

Bölgeler ve okullar arası değişiklik gösteren uygulamalarda, genellikle öğrencilerin ödevlerini yapıp yapmadığının yakından takip edilmemesi de öğrencilerde “tatil” hissini pekiştirdi.

İspanya’da kısıtlı imkanlarla sürüyor

İspanya’da 14 Mart’ta tüm okullar ve üniversiteler kapatıldı. Okulların bu eğitim döneminde bir daha açılması beklenmezken, gelişmelere göre normal eğitimin ancak eylül ayında tekrar başlaması öngörülüyor.

İlk ve orta dereceli okullarda eğitime çok kısıtlı imkanlarla internet üzerinden devam ediliyor.

Kaynak: Haber 7

. Towntalk
remove_red_eye322

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur