Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

YTB TÜRKİYE BURSU BAŞVURULARI BAŞLADI !!!

Hashtag

YTB bursuna başvuracak olanlar internette araştırma yapmaya başladı. Peki YTB başvurusu 2020 ne zaman? YTB burs başvurusu 2020 hangi tarihte? Ne zaman başlıyor? Ne zaman bitiyor? Tüm merak edilenler haberimizde...YTB BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlıkça yürütülen ve dünyanın en kapsamlı burs programı kabul edilen "Türkiye Bursları" 2020 yılı başvuruları 10 Ocak'tan itibaren yapılabilecek.

YTB BURS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Yüzlerce ülkeden öğrencilere Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinin kapılarını açan burslara, "www.turkiyeburslari.gov.tr" adresinden başvurulabilecek. Kaynak: YTB başvurusu 2020 ne zaman? Türkiye Bursları başvuru tarihleri ne zaman?

YTB BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Online başvurulan burslar için öğrenciler, sisteme istenilen belge ve bilgileri girmelerinin ardından teknik değerlendirmeye tabi tutuluyor. Değerlendirme sonrası Türkiye'nin ve uluslararası öğrencinin başvurduğu ülke öncelikleri çerçevesinde, öğrencinin akademik niteliği ve sosyal yeteneklerinin incelendiği uzman değerlendirmesi yapılıyor.Bu aşamanın ardından öğrenciler yüz yüze mülakatlara davet ediliyor. Bunun yanı sıra bazı ülkelerde yazılı sınavlar da yapılıyor. YTB uzmanları ve akademisyenlerce yapılan mülakatlar dünyada yaklaşık 100 noktada gerçekleştiriliyor. Mülakatları başarıyla tamamlayan adaylar, Türkiye'de eğitim görmeye hak kazanıyor.- İlk geliş ve son gidiş biletleriÖğrencilere ilk 1 yıl ücretsiz Türkçe eğitimi veriliyor. Bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda Türkiye Bursları tarafından yerleştirildikleri üniversite ve bölümlerinde eğitime başlıyor.

Lisans, yüksek lisans, doktora ve araştırma düzeyinde burslandırmaların yapıldığı Türkiye Bursları kapsamında okul harçları ve barınma ücretleri karşılanırken öğrencilere her ay harçlık da veriliyor.Türkiye'ye ilk geliş ve mezun olduktan sonra ülkelerine dönüş biletleri, YTB tarafından alınan öğrencilerin, Türkiye'de kaldıkları süre boyunca sağlık sigortası primleri ödeniyor.- Mezun buluşmalarıYTB, Türkiye'de çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alarak ülkelerine dönen mezunları "Mezun Buluşmaları" vasıtasıyla bir arada tutuyor.Bu doğrultuda 160 ülkeye yayılmış, 150 bini aşkın üyesiyle "Türkiye Mezunları" arasındaki iletişim gelişirken mezunların Türkiye ile bağları kuvvetleniyor. Kaynak: YTB başvurusu 2020 ne zaman? Türkiye Bursları başvuru tarihleri ne zaman?

TÜRKİYE BURSLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

İnternet üzerinden yapılacak başvurular için tüm adayların aşağıdaki belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir: Geçerli bir kimlik belgesi/kartı VEYA Geçerli bir pasaportAdayın yakın zamanda çekilmiş bir fotoğrafıUlusal sınav sonuçları (varsa)Diploma ve geçici mezuniyet belgesiAkademik not dökümleriUluslararası sınav sonuçları (GRE, GMAT, DELF, YDS, YÖS...vs.); seçilen program tarafında talep ediliyorsa.Dil sınavı sonuçları (seçilen program tarafından talep ediliyorsa)Araştırma konusu önerisi ve yapmış olduğunuz çalışmalara dair yazılı bir örnek (sadece doktora başvuruları için)

Önemli Detaylar:Türkiye üniversitelerindeki birçok programa Türkçe dilinde eğitim vermektedir. Bununlar birlikte bazı departman ve üniversiteler İngilizce ve diğer dillerde programlar sunabilirler. Bu gibi programlarda öğrenim görmek isteyen adayların uluslararası alanda kabul gören bir dil yeterlilik sertifikalarının bulunması gerekmektedir. (TOEFL ve diğer eşdeğer sertifikalar). Bu programların çoğu uluslararası kabul test sonuçları talep etmektedir (GRE, GMAT, SAT vb.). Adaylar, başvuru sistemindeki programları seçerken öğretim dilini kontrol edebilirler.Ulusal sınav puanları yerine SAT ya da GCSE gibi uluslararası niteliklere sahip lisans adaylarının, bu uluslararası sınavlara göre orta öğretimi tamamlamış olmak için gerekli minimum nitelikleri sağlamaları gerekecektir.Türkçe yeterlilik için C1 seviyesinde Türkçe dil sertifikasına sahip olmayan (eğitim dili İngilizce veya diğer dillerde olan programlara yerleştirilen adaylar da dahil) tüm Türkiye Bursiyerlerinin, bir yıllık Türkçe Hazırlık Kursuna katılmak ve akademik yılın sonunda C1 seviyesini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

TÜRKİYE BURSLARINA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru İçin Temel Kriterler Asgari Akademik Başarı Kriteri:Lisans adayları için asgari akademik başarı: %70Yüksek Lisans ve Doktora adayları için minimum akademik başarı: %75Sağlık Bilimleri (Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık) adayları için minimum akademik başarı: %90 Yaş KriteriLisans programları için: 21 yaşın altında olmakYüksek Lisans programları için: 30 yaşın altında olmakDoktora programları için: 35 yaşın altında olmak Uygun Gruplar:Tüm ülkelerin vatandaşlarıMezunlar veya mevcut eğitim öğretim yılının sonunda mezun olacak olanlar (2019 Eylül ayından önce)Araştırmacılar ve akademisyenler

TÜRKİYE BURSLARININ DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL OLUR?

Türkiye Bursları içi yapılan başvurular; adayın akademik başarısına, müfredat dışı faaliyetlerine ve diğer mesleki yeterliliklerine bağlı olarak değerlendirilir. Başvuruların değerlendirme sürecinde, adaylar başvurdukları programın kriterlerine uygunlukları ve bununla beraber, akademik ve sosyal başarılarıyla değerlendirilir.ÖN DEĞERLENDİRME:Tüm başvurular; asgari akademik not, yaş sınırı, gerekli belgeler gibi temel kriterler üzerinden incelenir. SON ELEME:Uygun görülen adayların başvuruları; akademik durum, önceki yeterlilikler, akademik ilgi alanları, kariyer hedefleri, tercihlerinin tutarlığı, niyet mektubunun içeriği/anlaşılırlığı ve sosyal faaliyetlere katılım gibi bir dizi kriterler üzerinden Uzman Komitesi tarafından dikkatlice incelenir. Bu aşamadan sonra, mülakat süreci için kalifiye adayların son listesi oluşturulur.

MÜLAKAT:100’den fazla ülkeden seçilerek son listeye alınan adayları; akademisyen ve uzmanlardan oluşan mülakat komiteleri tarafından değerlendirilir.Genelde 15-30 dakika süren mülakat, aşağıda belirtilen format üzerinden gerçekleştirilir:a. Karşılama ve girişb. Belgelerin kontrolüc. Adayın başvuru amacının öğrenilmesid. Akademik bilgi ve kariyer hedeflerie. Kapanış ve aday tarafından komiteye soru sorulmasıNot: Mülakata davet edilen adayların, mezun olmamışlar ise, tamamlamış oldukları önceki yılların tüm transkript/karne belgelerini ve sertifikalarını mülakata getirmeleri gerekmektedir.​SEÇİM:Mülakat komiteleri tarafından aday olarak belirlenen başvuru sahiplerinin mülakat sonuçları, bir seçim komitesi tarafından değerlendirilir ve burs alacak başvuru sahiplerinin listesi oluşturulur. Bu son değerlendirme aşamasında, adayın Türkiye Bursları için genel uygunluğunu değerlendirilmektedir.

. Towntalk
remove_red_eye364

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur