Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Tüm Dünya 'dan Skype Üzerinden Karşılıklı Görüntülü Seans Alabileceğiniz, Türkiye ile Online Terapi, Destek & Danışmanlık Hizmetleri / Joseph Erdem

Hashtag

*bu makale; internet üzerinden görüntülü terapi & danışmanlık ile alakalı hizmet detaylarını ve bilgileri içermektedir... (makalenin devamı için lütfen bu makalenin başlığını tıklayınız.)

kendi dilinizde olmadıkça, alacağınız bir terapiden sağlayacağınız fayda maalesef olmuyor. sizin kültürünüz ve diliniz, düşünme yapınızı belirler. türkçe düşünüp, onu olduğunuz ülkenin diline çevirip derdinizi anlatamazsınız. bu yüzden yurt dışında yaşayan bir türk iseniz, lütfen kendi dilinizde yardım almanın esasını sakın unutmayın!

terapi nedir? ne işe yarar?

her şeyden önce; "terapi" nin her zaman bir tedavi, hasta – doktor ilişkisi olmadığını bilmeniz gerekir. terapi seansları; hayatla mücadele, çıkış bulamama, ilişki – iş - aile – eğitim vb. içinde yaşadığınız iletişim sorunlarını çözmek, doğru seçim yapmak ve/veya danışanın bu sebepler ile düşen, hayat standartlarını yükseltmek için; bir uzman tarafında yapılan (modern adıyla bir tür yaşam koçluğu – danışmanlığı olan) görüşmeler bütünüdür. genel kanı; psikiyatriste, psikoloğa ya da terapiste “hasta” olunduğunda gidilmesi ve/veya gidenin “hasta” olarak nitelendirilmesi olsa da, aslında terapi hem önleyici etkiye sahiptir, hem de çoğunlukla bir danışmanlık hizmetidir.

ancak bu görüşmeler bütününde bir hastalık varsa; bu seanslar içinde belli olur ve en az 2-3 ay zaman zarfından sonra bir uzman tarafından teşhis edilebilinir. modern tıbbın hataya düştüğü ve biraz da ticari olarak kullandığı, 15 dakikada, yarım saatte teşhis yöntemi bu yüzden yanlıştır. ki siz bunu halk arasındaki tabiriyle; "psikiyatriste gittim ilaç verdi, gönderdi" olarak maalesef sık sık yaşıyorsunuz...

psikolojik veya psikiyatrik hastalık teşhisi için iyi bir psikanaliz, analiz ve değerlendirme gerekir. eğer bir hastalık veya rahatsızlık varsa; o noktadan sonra, terapi seansları bütünü "psikoterapi” adı altında özel teknikler içeren terapiler olarak, bir uzman doktor tarafından verilerek devam eder.

yani size; danışansanız "terapi", hastaysanız "psikoterapi" verilir. iki seans türünde de amaç; danışanın veya hastanın hızlı şekilde hayat standardını düzelterek, güncel yaşam içine sokmak ve iletişim, yaşam ya da psikolojik sağlık problemlerini çözmektir.

ilaç nedir? hangi noktada kullanılmalıdır?

bilimsel kanıtlarıyla, yılların istatistikleri ile biliyoruz ki; her türlü ilacın, vücudunuza soktuğunuz her türlü kimyasalın, yan etkileri var. konu psikoloji-psikiyatri olunca, elbette antidepresan buradaki bir numaralı sorunumuz...

türkiye 'de 2017 yılında yanlış ilaç kullanımından ölen insan sayısı 220.000 dir. yılda en az

50 - 60.000 kişi “sadece türkiye 'de” antidepresanlardan ölüyor.

bu gazetelerde okumadığınız ve ortalıkta duymadığınız korkunç büyük bir rakam. 220 bin kişi!!! zaten antidepresanların ülkedeki kullanımının da aşağı yukarı bu rakamlarda olduğunu düşünürseniz, antidepresan kullanımının neredeyse %100 ölümcül olduğunu anlayabilirsiniz. avrupa ülkelerinin çoğunda, amerika eyaletlerinin bazılarında yasaklanmış ilaçların türkiye 'de satışı serbesttir!

antidepresanı doktorların verme oranında bakarsanız zaten; psikiyatrist veya nöroloji uzmanı dışında dermatologdan dahiliyeciye...göz doktorundan diş doktoruna kadar bunların peynir ekmek gibi reçeteye yazıldığını görüyorsunuz.

maalesef dünyada geçerli kural; doktorun antidepresanları belirli bir kota da ve üstünde yazdığında, ilaç firmaları tarafından belirli maddi ödüllerle ödüllendirilmesidir... işte bu yüzden psikiyatriste gittiğinizde, 15 dakikada size antidepresan yazıyor. türkiye 'deki her 10 kişiden 3 ü antidepresan kullanıyor ve bağımlı.

antidepresan vb. psikiyatrik ilaçlar ancak klinikte yatan, artık dışarı ile iletişim kuramayan, psikoterapi verilemeyecek, sorunlarını anlatamayacak durumda olan hastalarda kullanılır. böylece klinik gözetim altında, hasta iletişim seviyesine getirilir, sorunlarını anlatabilecek ve çözebilecek hale gelir. bunun dışında antidepresan - ilaç kullanımı cinayettir!

aynı zamanda antidepresanların hepsinin açıkça ve net "uyuşturucu" olduğunu unutmayın. hepsi altı ay kullanımdan sonra, bazıları da bir kaç ay kullanımda bağımlılık yapar. çoğu antidepresanın bağımlılık yapma süreci de 3- 5 ay arasıdır.

online (internet üzerinden) terapi nedir? nasıl yapılır?

çoğu danışan; yaşadığı problemi zaten anlatmanın zorluğu eşliğinde, klinik bir randevudan rahatsız olur. zaten bugün biliyoruz ki; psikiyatriste, psikoloğa ya da terapiste gitme oranının düşük olmasının sebebinin başında, problemle yüzleşmek olduğu kadar, aynı zamanda problemi bir klinik ortamında anlatmanın kaygısı da oluyor. yani danışanlar kendilerini rahat hissedip sorunlarını anlatma noktasına gelene kadar klinikteki seanslara bir süre devam etmeleri gerekiyor yada o ortamdaki “inceleniyorum” gerginliği hiç geçmiyor. çoğu danışanım bana yıllarca kendilerini, benden yardım almadan önce, klinik yardım aldıkları süre boyunca, mikroskop altındaki örnekler olarak hissettiklerini söylemiştir.

online terapi burada devreye girer. skype vb. bir karşılıklı görüntülü ve sesli iletişim programı kullanılarak, bilgisayarınızdan, kendi evinizde, bir bekleme salonunda diğer danışanlara görünmeden, randevunuz için bir yol katetmeniz veya randevuya daha önce gitmeniz gerekmeden... yani zamanı da çok daha verimli kullandığınız bir seans şeklidir.

böylece sıkıntı daha rahat paylaşılabilir. ve probleminiz daha hızlı ve daha verimli çözülebilir. özellikle anti-sosyal kişilik bozuklukları, antidepresan kullanımı, kaygı – durum – endişe bozuklukları, depresyon, paranoya, korku, fobi, güven problemi gibi rahatsızlıkları olan kişilerin; online terapi alarak sorunlarını çözüyor olması çok daha faydalıdır. çünkü gerginlik ve endişe bu görüşme ortamı kendi evinizde güvenli ortamınızda olacağı için, kesinlikle daha az olacak veya hiç olmayacaktır.

online terapinin bir başka avantajı da, dünyanın neresinde olduğunuzun önemli olmamasıdır. ister amerika 'da, ister hindistan 'da olun veya türkiye 'nin herhangi bir şehrinden, aynı görüşmeyi hd ses ve hd görüntü kalitesinde anlık olarak yapabilirsiniz.

yaz dönemleri genelde danışanların terapiye ara vermek zorunda kaldıkları dönemdir. ancak online terapi de, tatile çıktığınızda da görüşmelere bulunduğunuz yerden devam edebiliyorsunuz.

ayrıca gün içinde çalışıyorsanız, online terapi için iş yerinizden her hafta izin almanız gerekmiyor. ki bu önemli bir detaydır. çünkü çoğu çalışan, iş yerlerinden haftada bir gün izin alamıyorlar. seansları akşam saatlerinde, evinizden yapabiliyorsunuz.

buradaki bir başka suistimal; hayat koçu, yaşam koçu, nlp uzmanı, reiki master, ilişki koçu, melek enerji şifacısı, medyum, aile dizimi uzmanı gibi isimler altında hizmet verdiğini iddia eden kişilerin; bir çok insana seans veya terapi başlığı altında görüşmeler yapması ve insanları hasta etmesidir... lütfen itimâd etmeyin! zira bu kişiler hem kanun dışıdır. hem sizi hasta değilseniz bile, hasta ederler. hem de dolandırılırsınız.

online terapinin bilimsel ve faydalı bir yöntem olduğu, yüzlerce denek üzerinde yapılan onlarca bilimsel deneyler ile kanıtlanmıştır.

online terapi ayrıca; sadece terapistler tarafından değil, dünyadaki bir çok psikolog ve psikiyatrist tarafından başta depresyon, panik bozukluklar, anksiyete bozuklukları v.b. rahatsızlıklar olmak üzere psikiyatrik hastalıkların tedavisinde de etkin şekilde kullanılıyor.

online terapi ve psikolojide online terapi araştırmalarındaki muhteşem sonuçlardan bazıları;

ingiltere'nin bristol üniversitesi'nden 6 profesör ve 4 araştırmacının 300 hasta ile yaptığı klinik çalışmada online terapinin bilimsel olduğu kanıtlandı. çalışmanın sonuçları lancet dergisinde yayımlandı. işte o araştırmadan bazı notlar;

“ingilterede online terapi hakkında 300 kişi ile yapılan bilimsel araştırma toplam 8 ay sürdü. online terapi konulu çalışmada, hastalara online psikologlar tarafından internet bağlantısı ile evlerinde online terapi yöntemi uygulanarak bilişsel davranışçı terapi yapıldı. depresyon ve buna eşlik eden panik bozukluk ve anksiyete tanısı almış hastalara 4 ay boyunca online terapi görüşmeleri ile bilişsel davranışçı terapi uygulandı. hastaların online terapi uygulaması boyunca ve terapi sonrasında olmak üzere 8 ay boyunca yaşamsal durumları da düzenli olarak takip edilerek incelendi. hastaların psikolojik durumlarını tespit etmek amacıyla online terapiye başlanmadan önce uygulanan psikolojik değerlendirme test sonuçları ile online terapilerden sonraki uygulanan psikolojik değerlendirme test sonuçları karşılaştırıldı. ölçek sonuçlarına göre online terapi alan kişilerin sorunlarında azalma ve yaşam kalitelerinde önemli oranda düzelme tespit edildi. çalışma sonucunda online terapinin psikiyatri alanında yeni bir yaklaşım olduğu ve ileriki yıllarda online terapi uygulamasının daha da yaygınlaşacağı belirtildi. yine araştırmanın sonuç ve tartışma bölümünde online terapinin bazı avantajlarından söz edilerek psikolojik destek hizmetine ulaşılabilirlik açısından daha kolay olması, şehir veya ülke farkı olmaksızın uygulanabilirliği, zaman ve ekonomik açıdan daha verimli olduğu gibi tespitlerde bulunuldu.”

ayrıca; “international journal of human sciences” (uluslararası insan bilimleri dergisi) da yayımlanan “psikolojik yardım uygulamalarında yeni trend: online terapiler konulu” makale ise, online terapinin bir çok psikolojik sorunun tedavisinde dünya çapında uygulanan etkili bir yöntem olduğunu ortaya koydu.

terapiste ne zaman gidilir veya danışılır?

maalesef terapistler; halk arasında psikolog ya da psikiyatristlerin de adının çıktığı tabiri ile, "deli doktoru" değildir. bir terapistle görüşmek için hasta olmanıza gerek yoktur. aksine çoğu sorunun hastalığa dönüşmesini engellemek için, çözemediğiniz yaşam sorunlarınızda danışmanlık almanız gerekir. terapistler tamda bu noktada devreye girer. gerçek yaşam koçları terapistlerdir. zaten yaşam-hayat koçluğu mesleği çoğu ülkede terapistler, psikiyatristler ve psikologlar tarafından icra edilir.

her türlü sorunuz veya terapi seansları için, benimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

sevgiler...

joseph erdem

terapist & eğitmen

sorularınız ve detaylı bilgi için danışma hattı:

whatsapp danışma hattı: ☎️ +905327615869

(7/24 ulaşabilirsiniz)

e-mail: <a href='mailto:[email protected]

facebook'>[email protected]

facebook</a> profile: https://www.facebook.com/josepherdemx

instagram profil: https://www.instagram.com/josepherdem

(iş bu makale ve içeriği, 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununca telif hakkına tabidir. değiştirerek, tahrif edilerek veya izinsiz yayınlanamaz. joseph erdem 2018 / 2019©️)

terapi terapiler terapistler terapist onlineterapi josepherdem eğitmen danışman danışmanlık destek yardım psikoloji psikolog psikiyatr psikiyatri psikiyatrist psikoterapi tedavi ruhsalşifa ruhsalsağlık şifa şifacı yaşamkoçu yaşamkoçları makale yazı edebiyat edebiyataşkı kitap kitaplar psikoterapi psikoterapist özel antidepresan dr antidepresanlar nerede bulunur en iyi en doğru ruhsağlığı türkiye dedektif türk yurtdışı onilne doktor uluslararası hizmet onlineterapi online sağlık sağlıkçı sağlıkçılar arıyorum eğitmenler danışmanlar doktorlar sağlık hizmeti

. Towntalk
remove_red_eye417

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur