Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Amiens,Fransa Gezisi

Hashtag

Yeni Gezimiz acilmistir

Amiens,Fransa 14 Eylul 2019 £49.00 Gunubirlik

Amiens, Fransa’nın kuzeyinde, Paris’ e tren ile bir saat uzaklıkta yer alıyor. Jules Verne‘ in uzun yıllarını geçirdiği bu şehir, Picardie bölgesi nin başkenti olup görülmeye değer bir yer.

Şehri Notre Dame de Amiens katedrali çevresinde old town kısmından başlayarak gezebilirsiniz. Gezilecek yerler genelde bu çevrede yer alıyor. Şehir merkezi dışında ise yerleşim yerleri bulunuyor.

Amiens, küçük ve az nüfuslu olmasına rağmen birçok sanatsal faaliyet gerçekleştiriliyor. Neredeyse her ay ayrı festivalleri oluyor.

Paris’te bulunan Notre Dame katedraline çok benzerlik gösteren ancak ondan fazlasıyla büyük olan bu katedral Amiens gezilecek yerler listesinde ilk sırada.

Jules Verne’ in Evi

1828-1905 yılları arasında Amiens’ deki evinde yaşayan Jules Verne önemli 4 eserini burada kaleme almıştır. Evde tablolar, eşyalar, mobilyalar orijinal haliyle sergilenmekte. Jules Verne bu evde hayata gözlerini kapatmıştır. Müze giriş ücreti yetişkinler için 7 Euro gibi bir fiyatta.

Picardie Müzesi

Picardie bölgesinin en büyük müzesi olan Picardie Müzesi (Musee de Picardie) , Paris’te bulunan Louvre müzesinin küçükltülmüş hali diyebiliriz. Pablo Picasso, El Greco ve Francesco Guardi gibi ünlü ressamların eserleri bu müzede yer alıyor. Bunların yanında eski dönemlere ait kalıntılarda bulunuyor. Bu bölgeye gelen birisi için ziyaret edilmesi gereken bir yer.

St. Pierre Parkı

300 hektarlık bir alana kurulu olan bu bölge yüzen adalardan oluşuyor. Bu adalara yüzen bahçeler de diyebiliriz. 65 km lik kanallarda gezinti yapmanız mümkün. Bu bölgede gezmek için teknenizin olması şart. Kişi başı 5 Euro gibi bir fiyata kiralık botlarla gezintiler yapabiliyorsunuz. Buradaki ortamı ve bahçeleri görmenizi kesinlikle öneririz. Burası Maison des Hortillonnages olarak biliniyor.

St. Leu Bölgesi

Notre Dame de Amiens katedraline 5 dk mesafede bulunan, St. Leu mahallesi de diyebileceğimiz bu bölgede nehir kenarında kafeler ve eski Amiens evleri bulunuyor. Bu bölgede güzel bir şeyler içmek oldukça keyifli olur.

Son olarak şunu ekleyelim, Fransa’nın her yerinde hakim olan ancak Amiens gibi küçük şehirlerde daha çok yaşatılan hepimizin duyduğu bir adetten bahsedelim. Burada girdiğiniz markette, mağazada, bindiğiniz otobüste karşılaştığınız kişilere “Bonjour” demeyi unutmayın

Detaylı bilgi için;Cazibe Sammali(

. Events
remove_red_eye330

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur