Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

LIEGE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Hashtag

Liege Belçika’nın güneyindeki Valon Eyaleti'nin başkenti olan 187.000 nüfuslu ülkenin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Aynı zamanda Belçika’nın başlıca eğitim merkezlerinden biri olan kentte, 42.000 öğrenci bulunmaktadır. Liege’de resmi dil olarak Fransızca konuşulmaktadır.

Özellikle Orta Çağ'da Prusya ve Fransa tarafından sık sık taciz edilen şehir tüm bunlara rağmen tarihini ve miraslarını korumayı başararak günümüzde önemli bir kültür şehri haline gelmiştir. Liege’de müzeler, katedraller ve doğal alanlar turistler tarafından başlıca cazibe noktalarıdır.

Liège 19. yüzyıla kadar Avrupa’nın en büyük sanayi ve çelik üreticilerinden biri olmuştur. Günümüzde önemini kaybetmiş olsa da çelik halen Liège ekonomisinin bel kemiğidir. Avrupa’da kömür sanayinin başladığı yer olarak bilinen Liege, aynı zamanda önemli bir kömür üreticisidir. Liège’de 2000’li yıllardan sonra ileri teknoloji ürünlerine yatırım yapılmış ve uzay, bilişim, motor ve biyoloji alanında önemli adımlar atılmıştır. Bunların yanında Liège önemli bir çikolata üreticisidir.

Liège'de festival coşkusunu özellikle yaz aylarında hissedebilirsiniz. Şehre gelmeyi düşünenler, festival tarihlerini de göz önüne alarak kendilerine güzel bir seyahat programı hazırlayabilirler.

-Les Ardentes Festival (Temmuz)

-Uluslararası Jazz Festivali (Mayıs)

-Fun Fair (Ekim)

Acil durumda aranması gereken telefon numaraları

-Ambulans: 100

-İtfaiye: 100

-Polis: 101

-Uluslararası Acil Durum Numarası: 112

Liege'de Gezilecek Yerler

-Montagne de Bueren

-Curtius Museum

-Liège Cathedral

-Prince-Bishops' Palace

-La Boverie

-Aquarium-Muséum

-Guillemins

-Coteaux de la Citadelle

-Archéoforum

-Parc Boverie

-Museum of Walloon Life

-Citadel of Liège

-Mercado de la Batte

-Domaine Provincial de Wégimont

. Towntalk
remove_red_eye407

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur