Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Almanya Gezilecek Yerler

Hashtag

Uzun ve köklü tarihi ile ön plana çıkan Almanya, dünyanın en favori göç destinasyonları arasında yer alıyor. Batı ve Orta Avrupa’da yayılma gösteren ülke, özellikle sıcaklıkların artmaya başladığı ilkbahar ve yaz aylarında yoğun bir turist popülasyonu ile karşılaşıyor. Siz de modern Avrupa ülkesine tatil planları yaparak, Almanya gezilecek yerler içerisindeki önemli şehirleri ve mekanları keşfedebilirsiniz.

1871 yıllarında ulusal birliğini tamamlamış olan Almanya, 16 federal alt bölgesi ile her yıl pek çok turisti ağırlıyor. Müzik, tiyatro ve felsefe gibi sanat dalları alanında Avrupa medeniyetine büyük katkılar yapan modern ülkeye uçuşunuzu gerçekleştirerek, kültürel ve tarihi bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz. Uzatmadan Almanya gezilecek yerler listemizde detaylara geçelim…

1. Berlin

Tarihi dokusu, renkli gece yaşantısı, dar sokakları ve sanatsal faaliyetleriyle ilgi toplayan başkent Berlin, Almanya gezilecek yerler çizelgesinin başında geliyor. Şehrin tam merkezi noktasında, 1989’da Berlin Duvarı‘nın yıkılmasından sonra önem kazanan Potsdamer Meydanı dikkatleri çekiyor. Avrupa’nın bohem ruhunu yansıtan meydanda ister alışveriş merkezlerini gezebilir isterse de renkli caddelerde yürüyüşe çıkabilirsiniz. Berliner Dom, Brandenburg Kapısı, Gendarmenmarkt, Bellevue Sarayı, Olympiastadion ve Charlottenburg Sarayı gibi mimari yapıtları gezerek tarihi anlara şahit olabilirsiniz.

2. Münih

Yaklaşık 1,5 milyon kişiye ev sahipliği yapan Münih, Bavyera eyaletinin başkenti olarak biliniyor. BMW Müzesi, Munich Residenz, Frauenkirche ve Nymphenburg Sarayı, Theatinerkirche ve İngiliz Bahçesi şehrin başlıca gezilecek yapıtlarını temsil ediyor. Eski meydanları ve kiliseleri ile görülmeye değer olan şehir, asıl ününü Oktoberfest bira festivali ile yansıtmış durumda. Ekim ayının başında düzenlenen festival, her yıl milyonlarca insan tarafından rağbet görüyor. Günün her saati kalabalık olan Marienplatz Caddesi, 1158 yılından beri şehrin ana meydanı olarak önemini koruyor. Mariensaule, St. Peter Kilisesi ve Neues Rathaus da bölgede rastlayabileceğiniz diğer yapılar arasında.

3. Frankfurt

Almanya’nın ticari açıdan gelişmiş kenti Frankfurt; sanat müzeleri, galerileri, eşsiz tarihi binaları ve eğlence dolu fuar organizasyonları ile kültür turizmi açısından ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. 690.000’ü aşkın nüfusa sahip olan ve Main Nehri ile çevrili olan şehirde, klasik- modern yapıları iç içe görmek mümkün. Senckenberg Müzesi, Frankfurt Katedrali, St Paul Kilisesi ve Goethe’nin Evi, görülmesi gereken tarihi noktaları oluşturuyor. Palmengarten ve Frankfurt Zoological Garden, yemyeşil dokusu ile doğaseverleri kendine çekiyor.

4. Hamburg

1200 yıllık köklü geçmişiyle öne çıkan Hamburg, bünyesindeki 100’e yakın konsolosluğu sayesinde “Dünyaya Açılan Kapı” olarak adlandırılıyor. Alster ve Elbe nehirleri arasında kurulu bulunan şehrin bünyesinde doğal göller, tabiat parkları ve köprüler geniş bir yer kaplıyor. Dünya’nın en büyük konteyner liman özelliğine sahip şehirde, gezinize ilk olarak Rathausmarkt caddesinden başlayabilir ve bölgede bulunan Hamburg Belediye Binası’nı gezebilirsiniz. Ardından tatilinizin süresine göre Uluslararası Denizcilik Müzesi, Hamburg Museum, Aziz Nikolai Kilisesi, Elbphilharmonie ve Kunsthalle Hamburg gibi önemli rotaları gezi listenize ekleyebilirsiniz. Almanya gezilecek yerler listemizdeki önemli duraklardan olan Hamburg ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz şu linklere tıklayabilirsiniz;

5. Köln

Almanya gezilecek yerler içerisinde dördüncü büyük kenti olan Köln, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin sınırları içerisinde bulunuyor. Sportif aktiviteleri, festivalleri, yerel biraları, müzeleri ve çikolataları ile özgün bir şehir yapısı sergiliyor. Romalılar tarafından M.Ö 38 yılında kurulan kentin sokaklarında, Orta Çağ dönemine ait kiliselerden post modern binalara kadar pek çok tarihi yapıta rastlayabileceksiniz. Gross St. Martin, Wallraf-Richartz Museum, Ludwig Müzesi, Römisch-Germanisches Museum, Köln Katedrali (Kölner Dom) ve Çikolata Müzesi ile Köln gezinizi daha kültürel hale dönüştürebilirsiniz. Dilerseniz Hohenzollern Köprüsü‘nde şehir manzarasını seyredebilir veya Hohe Caddesi‘nde keyif dolu alışverişler yapabilirsiniz.

6. Heidelberg

Neckar Nehri tarafından ikiye ayrılan ve kartpostal güzelliğini anımsatan Heidelberg, güneybatı Almanya çevresinde kurulmuş samimi bir şehir. Mannheim’e 15 dakikalık mesafede yer alan şehrin tarihi uzantısı, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar dayanıyor. Almanya’nın en eski üniversitesi olarak önem kazanan Heidelberg Üniversitesi, dağlık şehrin merkezinde yükseliyor. İçerisinde Alman Eczane Müzesi‘ni barındıran Saray, Botanik Bahçesi, Haus zum Ritter, Friedrich Ebert‘in evi ve Kurpfälzisches Museum ise bölgeye turistik çekicilik kazandıran önemli yapıtlardan birkaçı.

7. Bremen

Kuzey Denizi’ne yaklaşık 60 km mesafede yer alan Bremen, kültürel liman kenti özelliği taşıyor. Özgün mimarisini günümüze değin getirebilmiş olan şehrin ilk yerleşimleri, 8. yüzyılı içine alan Şarlman döneminde başlamış. Tarih, mimari ve sanat açısından zenginlik sunan kent, dünyaca ünlü kahve firması Jacobs’un ve birada öncü markalardan olan Becks’in doğduğu yer olarak önem kazanıyor. Roland Heykeli, Marktplatz, Bremen Mızıkacıları Heykeli, Übersee-Museum Bremen, Schlachte, Kaffeemühle (Mühle Am Wall), bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinden başlıcalarını sembolize ediyor.

8. Stuttgart

Baden-Württemberg Eyaleti’ne başkentlik yapan Stuttgart, Neckar Nehri’ne ve Siyah Ormanlar’a yakın mesafede bulunan metropol şehirlerden bir tanesi. Ülkenin en güzel asma bahçelerini barındıran ve otomobil endüstrisinin beşik noktası olan kent, modern silüetinin yanı sıra coğrafi güzellikleriyle de ziyaretçilerini etkiliyor. Yalnızlık Kalesi, Sanat Müzesi, Porshe Müzesi, Johanneskirche Kilisesi, Wilhelma Hayvanat ve Botanik Bahçesi, gezip görülmesi gereken turistik rotalarını ortaya koyuyor. Özellikle 10. yüzyıldan kalma Altes Schloss (Eski Şato), bölgenin en önemli tarihi simgesi olarak nitelendiriliyor. Günümüzde “Devlet Müzesi” maçlı kullanılan yapıta geldiğinizde, üstelik Kelt mücevherlerden çanak çömleklere kadar pek çok farklı eserin yer aldığı zengin bir koleksiyon ile karşılaşabiliyorsunuz.

9. Dresden

Saksonya’nın kalbi konumunda bulunan Dresden, bünyesinde gizlediği rokoko ve barok tarzındaki mimari yapıtları sayesinde “mücevher kutusu” olarak isimlendiriliyor. Tarihi geçmişi M.Ö 7500’lü yıllara kadar ulaşan modern kent, Elbe Nehri üzerindeki sarayları, kiliseleri ve kubbeleri ile gelen misafirlerine muazzam bir şehir manzarası sunuyor. Prager Straße, Green Vault (Grünes Gewölbe), Kunsthofpassage, Fürstenzug (Procession of Princes), Brühl’s Terrace ve Semperoper, kentin geçmişten beri ayakta kalabilmeyi başarabilmiş en önemli mimari eserlerinden. Ancak bölgede, tasarımları Güçlü Augustus döneminde başlatılan 2 ayrı görkemli yapıt daha varlık gösteriyor. Sergi-festival alanı olarak faaliyetlerini sürdüren Zwinger ve barışın simgesi olan Frauenkirche adındaki bu iki yapıt, şehrin tarihi geçmişine ışık tutuyor.

10. Düsseldorf

Avrupa’nın önemli iş ve finans merkezleri arasında yer alan Düsseldorf, ülkenin en kalabalık 7. şehri. 2. Dünya Savaşı’nın ardından Batı Almanya kısmına geçen modern kent; fuar, moda ve festival haftaları sayesinde her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlıyor. Eğlenceden sanata, alışverişten yeme-içmeye kadar her alanda ismini duyurmuş olan şehre geldiğinizde, Ren Nehri kıyısında bir yürüyüşe çıkarak yorgunluğunuzu atabilir veya Altstandt meydanındaki lüks kafelerden birisine girerek sıcak kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Gündüz vakitlerinde de Doğa Tarihi Müzesi ve Avrupa Bahçe Sanatı Müzesi ile kompleks bir yapı oluşturan Benrath Sarayı, Rhine Kulesi, Westhphalian Parlamento Binası türündeki tarihi yapıları gezebilirsiniz.

11. Hannover

Leine Nehri üzerinde bulunan Hannover, geniş yeşil alanları ve parkları sayesinde gelen turistleri renkli bir şehir görüntüsü ile baş başa bırakıyor. Önemli demiryolları ve tarımsal zenginlikleri ile 19. yüzyılda hızla sanayileşme süresine giren kentin asıl ince ayrıntısı ise fuar merkezi olarak adlandırılması. Expo 2000’nin gerçekleştirildiği şehirde, her yıl Cebit bilişim gibi daha pek çok fuar organizasyonu düzenleniyor. Bölgeye gezi amaçlı geldiğiniz zaman fuar etkinliklerine katılarak doyasıya eğlenebilirsiniz. Ayrıca Sprengel Müzesi, Nanas, Deniz Yaşamı Akvaryumu, Lister Kulesi ve Marienburg Şatosu gibi turistik değer taşıyan önemli noktalara da mutlaka uğramalısınız.

12. Dortmund

Almanya’nın en önemli demir-çelik sanayi bölgesi Dortmund; tarihi, sanatı, yeşillikleri ve teknolojik gelişmeleriyle her geçen gün önem kazanmaya devam ediyor. Ülkenin batı kısmındaki Ruhr Bölgesi’nde uzanan metropol şehrin sokaklarında, her an sokak gösterileriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Mesum Für Kunst & Kulturgeschicht ve Hoesch Müzesi‘ne ulaşım sağlayarak hoşça vakitler geçirebilirsiniz. Almanya gezilecek yerler içerisinde bulunan şehrin doğal güzellikleriyle tanışmak için sevdiklerinizle veya çocuklarınızla birlikte Dortmunt Hayvanat Bahçesi‘ne gidebilirsiniz.

13. Leipzig

Weisse, Parthe ve Elster nehirlerinin kesişim noktasında bulunan Leipzig; sanat festivalleri, müzeleri, sosyal yaşamı ve mimarisi sayesinde Almanya’nın kültürünü çok iyi bir biçimde yansıtıyor. Klasik müziğin öncü isimlerinden Johann Sebastian Bach’ın memleketi olan şehirde, sanatçıyı yaşatan pek çok tarihi ve kültürel yapıt mevcut. Bach Müzesi ve St. Thomas Kilisesi, bu mimari yapıtlara örnek teşkil ediyor. Almanya gezilecek yerler listenize ülkenin bu ufak ama önemli şehrini ekleyebilirsiniz.

14. Füssen

Ülkenin Bavyera Eyaleti’ne bağlı Füssen kenti, masal dünyasını andıran şatoları ve eşsiz doğa manzalaraları ile göz dolduruyor. Romantik Yolu‘nun son güzergahlarından olan şehri, bol oksijenli havada dinlenmek ve huzur bulmak için tercih edebilirsiniz. Biletinizi alarak öncelikle Neuschwanstein ve Hohenschwangau ismindeki görkemli şatoları dolaşabilirsiniz. Daha sonra ağaçların içerisinden görünen Forggensee Gölü‘ne giderek arkadaşlarınız eşliğinde panoromik fotoğraflar çektirebilirsiniz.

15. Bonn

2000 yıllık geçmişiyle ülkenin en eski yerleşim yeri olma özelliğini taşıyan Bonn, Ren Vadisi’nin iki yakası üzerinde uzanıyor. Almanya gezilecek yerler çizelgesinde görebileceğiniz şehir, Almanlar tarafından yıkıldıktan sonra Julianus girişimleri ile yeniden inşa edilmiş. Ludwig van Beethoven‘in doğum yeri olan bölgede, mimariden sanata kadar her kültürel unsurda Roma tarihine vurgu yapılıyor. Godesburg Kalesi, Kurfürsten Sarayı, Kurpark, Arithmeum Matematik Müzesi, Beethovehaus, Hofgartenwiese Parkı ve Loreley Kalesi de şehrin turistik dokusunu ortaya çıkartıyor.

Almanya gezilecek yerler yazısı boyunca Avrupa’nın en önemli ülkelerinden Almanya’da gezip görmeniz gereken en önemli şehirler hakkında bilgi ve fotoğraflar paylaştım. Bu şehirlerde hakkında daha detaylı bilgiler almak isterseniz şehir tanıtımlarının altında yer alan ilgili linklere tıklayabilirsiniz.

. Towntalk
remove_red_eye654

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur