Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ALMATI'DA GEZİLECEK YERLER

Hashtag

1 - PANFİLOV PARK:

Şehir içinde popüler bir yeşil alan olan bu park, dinlenmek ve manzara seyretmek için oldukça güzel bir yer. Adını Moskova dışında Nazilerle savaşırken ölen ve Panfilov kahramanları olarak anılan Almaata piyade birliğine bağlı 28 askerden almış. Park içerisinde çeşitli heykeller de görebilirsiniz.

2 - YEŞİL PAZAR:

Panfilov Park’a 5 dakika yürüme mesafesinde yer alan bu Pazar eskiden sebze meyve alım satımı yapılan bir yer olduğu için yeşil Pazar olarak adlandırılmış. Şimdi ise Orta Asya’ya has birçok ürün bulabileceğiniz, yerel ürünler satın alabileceğiniz, Almaata’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

3 - ARASAN HAMAMI:

Panfilon Parkı’nın karşısında kubbeli büyük bir hamam! Rus Hamamı, Fin Hamamı ve Türk Hamamı gibi çeşitli tipte hamam deneyimi yaşayabilirsiniz. Havuza girip ve türlü türlü masaj da yaptırabilirsiniz.

4 - GORKY PARK:

Panfilov Park’a ve Yeşil Pazar’a yakın bir konumda olan bu park, yürüyüş yapmak ve çocukları lunaparkta eğlendirmek için gezebileceğiniz bir yer. 100 hektarlık bir alana yayılmış olan park, adını Rus yazar Maxim Gorky’den almış. Merkez Park olarak da anılıyor şimdilerde.

5 - ZENKOV KATEDRALİ:

Panfilov Park içinde yer alan bu bina muhtemelen dünyadaki tek ahşap katedral! Onu özel yapan sadece ahşap oluşu değil: Yapımı sırasında hiç çivi kullanılmamış. 1904-1907 yılları arasında yapılmış bu katedral 1911 büyük depreminden zarar görmeden çıkmış. Tanrı’nın onu koruduğuna inanılıyor. Rus mimarisi ile yapılmış.

6 - MERKEZ CAMİ:

Kazak nüfusunun yüzde 70’ini Müslümanlar oluşturuyor. Yapımı 1999 yılında tamamlanan bu cami Türk esintileri taşıyor ve Almaata şehrinin görkemli binalarından birisi. Ayrıca Kazakistan’ın en büyük camisi unvanına sahip!

7 - CUMHURİYET MEYDANI:

Şehrin güneyinde kalan ve üzerinde altından heykelin olduğu bir anıt bulanan Almaata’nın ünlü meydanıdır. Resmi törenler, büyük halk eğlenceleri bu meydanda yapılıyor.

8 - KOK TOBE:

Burası kentin güneydoğu eteklerinde yer alan dağlık bir bölge. Kok Tobe’den şehri gece veya gündüz seyredebilirsiniz. Teleferik ile ulaşabileceğiniz bu yerleşimde eğlence parkı, restoranlar gibi birçok şey de bulabilirsiniz.

9 - CHİMBULAK KAYAK MERKEZİ

Karayolu ile ulaşabileceğiz bu kayak merkezi deniz seviyesinden 2200 metre yukarıda bulunuyor. Şehir merkezinden buraya varış yoğun trafiğin olmadığı zamanlarda yaklaşık 40 dakika sürüyor. 2011 kış olimpiyatlarına da ev sahipliği yapan bu merkez ılıman havası ve muhteşem manzarası ile şehrin en popüler kayak merkezi!

Arkadaşlar unuttugumuz var mı ?

Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

. Towntalk
remove_red_eye551

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur