Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Avusturya Gezilecek Görülecek Yerler

Hashtag

1- Hofburg Sarayı

Viyana’da çokça gördüğümüz ve çoğuna yürüyerek ulaşabildiğimiz saraylardan en ihtişamlısı Hofburg Sarayı. Senelerce Avusturya’yı yöneten Habsburg ailesinin kışlık sarayı, imparatorluğun ihtişamlı yaşantısına dair eşyaları barındırıyor. Dönemin ünlü kraliçesi Sisi‘ye ait tablolar ve eşyaları da sarayda görmek mümkün.

2- Belvedere Sarayı

Prens Eugen‘e, şehri Osmanlı’ya karşı çok iyi savunduğu için hediye edilen saray. Bu sarayın ihtşamına tanıklık ederken, Gustav Klimt‘in meşhur eseri ‘The Kiss‘ tablosunun orijinalini de görebilirsin. Sanata ilgi duyan gezginlerin ise, kısa bir takip sonucu dünyaca ünlü ressamların sergilerini bu sarayda görmeleri mümkün.

3- Schönbrunn Sarayı

Saraydan bol ne var dediğimiz Viyana’nın en büyük sarayı, Habsburg ailesinin yaz mevsiminde kullandığı, biraz şehir dışında kalsa da daha önce bahsettiğimiz kusursuz metro hattıyla çabucak ulaşabilirsin. Pınar ve ilkbahar anlamına gelen Schönbörn, toplamda 1.400 odası ile ayrıntılı gezmek isteyenlerin tam 1 gününü alıyor. Unesco mirası altında olan sarayın pencereleri, güneş ışığından zarar görmemesi adına kapatılmış. Ayrıca odaları uzun uzun gezmek isteyenler için İngilizce turlar düzenlenmekte.

4- Mariahilfer Caddesi

Eğer bu kadar tarih yeter, modayı yakndan takip ediyorum ve alışverişsiz bir gezi olmadan olmaz diyorsan, Mariahilfer Caddesi tam sana göre. Viyana’nın tren istasyonu Westbahnof’un tam karşısından boylu boyunca uzanan caddede, dünyanın önde gelen markalarından alışveriş yapabilirsin. Ayrıca metro kullanacaksan, Mariahilfer durağı da bulunmakta.

5- Eski Viyana Şehir Merkezi – Old City

Sarayları gezdikten sonra, dilersen yürüyerek de ulaşabileceğin Eski Viyana Şehir Merkezi, kentin en turistik yerlerinden. Şehir merkezinde oldukça kalabalık olan Graben Caddesi üzerinde yürüyüş yapabilir, caddenin sonundaki Veba Anıtı‘nı görebilirsin. Veba Anıtı, Avusturya’nın yıllarca uğraştığı veba hastalığının şehri terk etmesini temsil ediyor.

6- Stephansplatz Meydanı

Eski Viyana‘nın en kalabalık caddesi olan Stephanplatz Meydanı, gotik tarzın kasvetini hissettirse de turistlerin coşkusuyla oldukça hareketli. Cadde üzerinde korkutucu şekilde uzanan ve oldukça dik olan Aziz Stefan Kilisesi, gotik tarzın en keskin örneklerinden ve çatısı mozaik ile kaplı. Aziz Stefan Kilisesi de gezmeye değer.

7- Hallstat Gezilecek Yerler

Ancak fantastik kahramanların anlatıldığı filmlerde ya da peri masallarında göreceğimizi sandığımız güzellikte bir kasaba Hallstat. Hallstätter Gölü’nün güney batısında bulunan bu eşsiz kasaba, Salzburg ve Granz şehirleri arasında yer alıyor.

Dünyanın ilk tuz madenine ev sahipliği yapan Hallstat Avusturya’nın en eski köyü. Alpler’in arasında, nehrin kıyısında olan bu köy, kalbinin sesini duyabileceğin kadar sessiz ve dingin. İçerisindeki küçük otellerde konaklayabilir hatta sahibi bir Türk olan dönercide Türk yemeklerini dahi yiyebilirsin.

8- Innsbruck Gezilecek Yerler

Eğer kışın uygun fiyatlı uçuşlarından yararlandıysan ve Avusturya‘yı kışın ziyaret ettiysen, yaz gezginlerinin göremeyeceği bir güzellik ülke boyunca seni bekliyor. Karlı tepeleri ve büyük nehriyle, Innsbruck eşsiz bir kar tatili sunuyor. Spa merkezlerinde masaj yaptırabilir, eğer ilginiz varsa Alpler‘de kayak yapabilirsiniz.

9-Salzburg Gezilecek Yerler

İçi neredeyse müze ile dolu olan bu küçük şehir, Avusturya’da yaşayan Türklerin de en fazla bulunduğu kent. Farklı tarzdaki restoranları, büyük alışveriş merkezleri ile Salzburg kesinlikle Avusturya rotasında olması gereken şehirlerden.

. Towntalk
remove_red_eye588

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur